Nieuwe app voor onder andere afspraken

Laura Jansen • 16 mei 2025

Sinds 12 mei maken wij gebruik van een nieuwe app genaamd HealthTrain. Als het goed is heb je een sms ontvangen met daarin de link om de nieuwe app te downloaden. Om afspraakherinneringen te blijven ontvangen is het belangrijk om deze nieuwe app te downloaden.

Vanuit MijnZorgApp zullen geen afspraakherinneringen meer verstuurd worden. Lopende oefenprogramma's kunt je nog wel in blijven zien via MijnZorgApp. Programma's die vanaf 12 mei worden aangemaakt door jouw therapeut zijn alleen nog te zien via de nieuwe app. Daarnaast zijn er nog meer functionaliteiten, als die van toepassing zijn zal de therapeut dat met je bespreken. 


Om de app te downloaden kun je ook de volgende link gebruiken: 


-voor Android: HealthTrain - Android-apps op Google Play
-voor
IOS: HealthTrain in de App Store 



We draaien nu mee met de pilot van HealthTrain, hierdoor kan het gebeuren dat we tegen zaken aanlopen die nu nog niet optimaal werken. Mocht je dingen merken en/of feedback hebben, zou je dit aan jouw therapeut door willen geven? Dan kunnen wij het weer terugkoppelen naar de ontwikkelaar. 

 

FAQ's 

-Ik heb geen sms ontvangen? 
*Kijk even met je therapeut of jouw goede telefoonnummer in ons systeem staat. Wij kunnen dit eventueel aanpassen en je daarna nogmaals handmatig uitnodigen. 
 
-Ik krijg geen afspraakherinneringen meer. 
* De afspraakherinneringen werken nu alleen in de nieuwe app van Health train. Staat de app wel op je telefoon, maar krijgt je toch geen herinneringen? In de app is het mogelijk om notificaties aan te zetten, misschien staan deze nog uit. 

* Daarnaast moet er vaak via het algemene menu van de telefoon nog toestemming gegeven worden voor het ontvangen van notificaties van bepaalde apps. 

* Mocht het daarna nog niet werken, geef het even aan ons door. Zet voor de zekerheid de afspraak altijd zelf handmatig in je agenda. 

 

-Ik zie niet staan met welke therapeut ik een afspraak heb. 
*Dat kan kloppen, helaas werkt het systeem nog niet vlekkeloos. HealthTrain is hard aan het werk om dit probleem op te lossen.

 

-De app loopt regelmatig vast.
*Dit horen wij helaas van meer mensen. We hebben het doorgegeven aan HealthTrain en zij gaan hiermee aan de slag. De ontwikkelaar doet regelmatig updates van de app. Om de laatste versie van de app te hebben is het belangrijk automatische updates aan te hebben staan of regelmatig zelf de updates te installeren.
 

-Kan ik ook de opgestuurde vragenlijsten in de app invullen? 
*Voorlopig staat deze functionaliteit nog uit omdat deze nog onvoldoende ontwikkeld is. Ons is beloofd dat deze in de toekomst verder ontwikkeld gaat worden. 


door Hylke Brouwer 4 juli 2025
Onlangs vond er een bijeenkomst plaats van het ouderennetwerk 'Samen Sterker Bunschoten'. Dit is een netwerk van zorgverleners die met ouderen te maken hebben. Tijdens deze bijeenkomst stonden kennisuitwisseling en samenwerking tussen de zorgverleners centraal. Onze twee bekkenfysiotherapeuten, Saskia Boomgaard en Alie Huijgen, verzorgden een interactieve lezing over incontinentieproblematiek bij ouderen — een onderwerp dat binnen de ouderenzorg veel aandacht verdient. Samenwerking De bijeenkomst werd gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende zorgverleners. Onder andere huisartsen, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches en oefentherapeuten waren vertegenwoordigd. Gegevens uit recente onderzoeken laten zien dat meer dan 50% van de thuiswonende ouderen op enig moment te maken krijgt met vormen van incontinentie van urine of ontlasting. Dit onderstreept het belang van vroegtijdig herkennen van deze problemen. Saskia Boomgaard en Alie Huijgen deelden hun kennis over de oorzaken, gevolgen en mogelijke behandelingen van incontinentie bij ouderen. Een bekkenfysiotherapeut kan bij ouderen met deze problemen vaak veel betekenen en dit was ook voor de aanwezige zorgverleners belangrijke informatie om te weten. . Belangrijke thema’s en inzichten Tijdens de bijeenkomst werd duidelijk dat incontinentie een complex probleem is, waarbij medische, psychische en sociale factoren samenkomen. Een bekkenfysiotherapeut kan met goed onderzoek in kaart brengen wat precies de onderliggende oorzaak is van de incontinentie. Na dit onderzoek kan pas worden bepaald welk oefenprogramma of welke behandeling geschikt is. Het heeft dus geen zin om zomaar een setje oefeningen mee te geven, de kans is aanwezig dat je dan de verkeerde oefeningen meegeeft. De sprekers benadrukten het belang van tijdige signalering, goede communicatie tussen zorgprofessionals en het doorbreken van het taboe dat nog vaak rondom incontinentie heerst. Herken je deze problemen en/of wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met onze bekkenfysiotherapeuten Saskia of Alie.
door Hylke Brouwer 2 juli 2025
Blijf in beweging, ook als het warm is, maar doe het slim!
door Laura Jansen 3 juni 2025
Wie zijn wij? Fysiohuis staat bekend als een praktijk die vooroploopt, we spelen in op de ontwikkelingen in de markt en kijken vooruit. We vinden het belangrijk om samen te werken met elkaar en met andere zorgverleners in het dorp en in de regio. Met als doel een gezond Bunschoten-Spakenburg. Wil je meer weten over hoe het is om te werken in het Fysiohuis, bekijk dan ons filmpje waarin onze collega's aan het woord zijn.
door Hylke Brouwer 23 mei 2025
Het is de laatste tijd veel in het nieuws, steeds meer mensen die overspannen zijn en/of een hoge (werk)druk ervaren. De meeste mensen zijn in het dagelijks leven bezig met het streven naar succes, productiviteit en het najagen van hun doelen. Hoewel ambitie en vastberadenheid mooie eigenschappen zijn, hebben we vaak de neiging om ons welzijn op de tweede plaats te zetten. Het belang van ontspanning en een goede nachtrust voor een goede gezondheid en het voorkomen van pijnklachten, wordt echter steeds duidelijker. In deze blog zullen we het belang van ontspanning en slaap voor onze gezondheid uitleggen en tips geven om dit te verbeteren.
door Hylke Brouwer 11 april 2025
Hardlopen is enorm populair, steeds meer mensen beoefenen het en ook zijn hardloop evenementen steeds sneller uitverkocht. Hardlopen is o.a. populair omdat het makkelijk is om te doen, je koopt een paar schoenen en je kunt beginnen, het is lekker buiten en ook zeer sociaal als je het met anderen doet. Daarnaast heeft het zeer veel voordelen voor lichaam en geest, deze voordelen en effecten zal ik in deze blog verder toelichten!
door Jacqueline Vrieling 26 februari 2025
Een stijve nek als je wakker wordt? Plotselinge pijn in je nek als je omkijkt op de fiets? Pijn als je gaat sporten? Een pijnlijke of stijve nek kan behoorlijk lastig zijn: thuis, tijdens het werk of in je vrije tijd. Pijn in de nek komt veel voor en zien we ook veel bij ons in de praktijk. Klachten kunnen geleidelijk ontstaan in de loop van tijd of kunnen plotseling opkomen met een “verkeerde” beweging. Nekklachten kunnen soms uitstraling geven naar je hoofd en daarmee hoofdpijn geven. Ook komt het soms voor dat nekklachten uitstraling geven in de arm met daarbij mogelijk een slapend of tintelend gevoel.
door Laura Jansen 21 februari 2025
Marjolein studeerde fysiotherapie aan de Internationale Academie voor fysiotherapie en studeerde af in 1992. Zij heeft zich vooral gespecialiseerd in patiënten met chronische aandoeningen, zoals COPD.
door Hylke Brouwer 23 december 2024
Laura heeft inmiddels al een mooie “reis” binnen het Fysiohuis achter de rug, ze begon in 2009 als algemeen fysiotherapeut, werd praktijkmanager en vanaf 1 januari aanstaande wordt ze mede-eigenaar! In dit interview vertelt ze meer over deze reis en haar verdere ambities. 
door Hylke Brouwer 13 november 2024
In november en december kun je weer veranderen van zorgverzekeraar. Wil je volgend jaar goed verzekerd zijn voor fysiotherapie, dan loont het om verzekeringen te vergelijken. Ook weer belangrijk voor dit jaar is dat het Fysiohuis niet met iedere zorgverzekering een contract heeft afgesloten. Voor 2025 heeft het Fysiohuis voor fysiotherapie geen contract met A.S.R. en Salland zorgverzekering. Voor ergotherapie hebben we wel met alle verzekeraars een contract. In tegenstelling tot dit jaar hebben we volgend jaar wel weer een contract met ONVZ.
door Helga Muijs 18 oktober 2024
Lipoedeem is een chronische aandoening en treft voornamelijk vrouwen en begint vaak in de pubertijd, zwangerschap en/of overgang en is vaak een erfelijke aandoening. Cellen in het vetweefsel gaan zich in de benen onder invloed van hormonen ongecontroleerd delen, daardoor neemt het volume in de benen toe terwijl het bovenlichaam slank blijft. De meeste zwelling zit in de onderbenen, dijen, heupen en binnenkant van de knieën, terwijl de voeten juist niet gezwollen zijn. De benen (bovenbenen en/of onderbenen) voelen meestal pijnlijk en gezwollen aan en de klachten nemen vaak toe gedurende de dag en bij hogere temperaturen.
Meer berichten