Esmée Alink, één van onze specialisten op het gebied van nek- en hoofdpijn, stelt zich voor.
Esmée studeerde in 2014 af als fysiotherapeute, en deed haar opleiding in Nieuwegein bij Thim van der Laan. Een aantal jaar later studeerde ze af als master orthopedisch manueel therapeute aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 2018 is Esmée een vaste kracht in ons team, als één van de specialisten in de wervelkolom.

Hoe ben je bij het Fysiohuis terechtgekomen?
“Ik zocht een nieuwe uitdaging, omdat ik het gevoel had, dat ik op mijn oude werkplek niet meer voldoende kon leren.
Toen kwam de vacature van het Fysiohuis voorbij en die vacature was op dat moment precies wat ik zocht.”
‘Hoofdzaken’
Naast algemene klachten aan de wervelkolom, heb jij je de laatste jaren ontwikkeld op het gebied van hoofdpijn, kaakklachten, duizeligheid en somatische tinnitus. Kun je uitleggen waar deze interesse vandaan komt?
"Ik merkte dat dat een gebied is waar mensen veel last van kunnen hebben in hun dagelijks leven als ze daar klachten aan hebben en dat wij als therapeut vaak een enorm verschil kunnen maken. Daarnaast is het ook een complexe regio waardoor je, door je steeds meer te ontwikkelen, ook steeds meer kunt betekenen voor een patiënt.
Ook komen er steeds uitgebreidere inzichten waardoor je nooit bent uitgeleerd."
Eigen regie
“Ik help mijn patiënten door middel van adviezen, hands-on behandelingen, oefeningen en geef ze tips. Dit zodat iemand weer de regie over zijn of haar klachten kan krijgen en er zelf weer invloed op uit kan oefenen.
Mijn intentie is altijd dat je mij niet meer nodig hebt en als het zelf niet meer lukt dat je dan aan de bel kan trekken.”
Waarom ben jij op je plek bij het Fysiohuis?
“Omdat ik mij daar kan ontwikkelen zoals ik wil en daar voldoende ruimte voor krijg.
Daarnaast past de patiëntenpopulatie erg goed bij mij, ik hou van de directe manier van communiceren.
De overall manier van werken past ook goed bij mijn manier van werken. We werken binnen de praktijk veel samen, zowel qua patiëntenzorg als in vakgroepen om de zorg naar een hoger niveau te krijgen. Daarnaast zijn we steeds meer bezig met preventie en samenwerking binnen het dorp.
Altijd bezig
Als Esmée geen patiënten behandelt, is ze bezig met andere taken die zij in het Fysiohuis heeft. Zo is ze bijvoorbeeld coördinator van de vakgroep manuele therapie, onder leiding van Esmée maken ze afspraken met elkaar over de manier van werken bij bijvoorbeeld nekpatiënten. Daarnaast zit ze in diverse werkgroepen en neemt ze per 1 oktober het coördinatorschap van de stages over van Marnix.
Ook buiten het Fysiohuis zit Esmée niet stil, ze is regelmatig te vinden op de tennisbaan van LTV Randenbroek en zit hier ook in het bestuur.







